Ученици от три столични училища участват в симулативен съдебен процес

...
Ученици от три столични училища участват в симулативен съдебен процес
Коментари Харесай

Ученици участват в симулативен съдебен процес в СГП

Ученици от три столични учебни заведения вземат участие в привиден правосъден развой в Софийската градска прокуратура (СГП), съобщи кореспондент на БГНЕС.


Събитието е част от заключително мероприятие по отношение на стратегия на Висшия правосъден съвет (ВСС) " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури " и има за цел да покаже на младежите какъв брой виновна е работата на магистратите и какво се случва в правосъдния развой.

Учениците от 18 СУ " Уилям Гладстон ", 93 СУ " Александър Балан " и 113 СУ " Сава Филаретов " разиграват в правосъдната зала, под управлението координатора за СГП на Образователната стратегия Капка Милева и сътрудниците й Катерина Александрова, Велислав Величков и Елена Василева-Сукалинска, наказателно дело за разпространяване на наркотични субстанции в учебен двор измежду учащите, съпроводено от вербална и физическа експанзия, довели до причиняване на междинна телесна щета.


В симулативния правосъден развой учениците влязоха в ролята на съдии, правосъдни заседатели, прокурори и проверяващи органи, назначени по открития ред, с цел да обезпечат разкриването на обективната истина, както и в ролята на обвинени, очевидци и отбрана.

Заместник-градските прокурори Иво Илиев и Христо Кръстев участват в качеството си на фенове на симулативния правосъден развой. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР