Ученици от столицата са били блокирани за няколко часа в

...
Ученици от столицата са били блокирани за няколко часа в
Коментари Харесай

Ученици от София в снежен капан край Пловдив

Ученици от столицата са били блокирани за няколко часа в екохотел "Здравец " край Пловдив, откакто двата рейса, които се качвали да ги вземат, са аварирали в леки коли по заснежения път към курорта Копривките, оповестява Дарик.

Децата - на възраст 13-14 години, били на отмора в екохотела. Те трябвало през днешния ден да си тръгнат за София, само че се наложило да останат на топло в хотела, до момента в който пътят бъде разчистен.

Инцидентът с автобусите станал към 10:40 часа, потвърдиха от ОД на МВР-Пловдив. По данни на полицията, пътнотранспортното произшествие с присъединяване на два рейса е било леко и няма потърпевши, а единствено вреди по транспортните средства. Изпратени са други рейсове на същата транспортна компания, с цел да приберат учениците от екохотела.

От община Куклен описаха, че на мястото на случая се е образувало запушване. Според зам.-кмета Христо Божинов, основният път се стопанисва от Областно пътно ръководство, а общината се грижи за останалите пътни артерии. Зам.-кметът посочи, че от сутринта в курорта са изпратени три общински снегорина, които почистват снега, макар непрекъснатия снеговалеж.

Шефът на Областно пътно ръководство Йордан Калев заяви, че пътят за екохотела се почиства още от 8.00 ч., а следобяд е изпратен още един камион, с цел да рине сняг. Той добави, че е осведомен за случая с рейсовете и че те към този момент са изведени от въпросния пътен сектор.

По негова информация, автобусите са били без вериги, а единия от тях и с летни гуми. Още няколко рейса са възнамерявали да тръгнат към Копривките, само че са се отказали поради летните гуми и неналичието на вериги.

Според шефа на ОПУ-Пловдив, преди минути един от снегорините е закъсал в канавката край пътя към Копривките. Той разгласи, че ще изиска подпомагане от полицията, патрулка да не пуска транспортни средства към курорта поради изобилния снеговалеж. Калев добави, че за през нощта ОПУ ще затвори и Беклемето поради мощния сняг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР