Ученици от столичното 19. СУ „Елин Пелин” създадоха първата по

...
Ученици от столичното 19. СУ „Елин Пелин” създадоха първата по
Коментари Харесай

Създадоха настолна игра за българската история

Ученици от столичното 19. СУ „ Елин Пелин” сътвориха първата по рода си настолна игра за българската история, с която дребни и огромни ще могат да се срещнат с основни моменти от предишното ни. Това оповестиха от екипа на " Българска история ", като прецизират, че Сдружението се заема с издаването на играта.
Младежите с класен началник Калин Радулов са употребявали методиката на неофициалното обучение, с цел да създадат „ Цар на историята” – живо доказателство, че сухите обстоятелства могат да оживеят, с цел да разкрият една в действителност славна картина на родния летопис.
" Играта подтиква интереса към българската история, развива логическото мислене и разсънва спортния дух, само че най-важното – слага в центъра на своята задача родолюбието и знанието ", споделят от екипа на Сдружението и допълват, че „ Цар на историята “ може да бъде играна от всекиго – от деца, които занапред откриват славното минало на България, до професионални историци. Никой не е застрахован от загуба, тъй като всяка една от 130-те карти може да обърне развоя на играта във всеки миг.
Партньор на плана е мобилният оператор Виваком.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР