Ученици от Средното училище Св. Паисий Хилендарски в Дупница са

...
Ученици от Средното училище Св. Паисий Хилендарски в Дупница са
Коментари Харесай

Ученици от Дупница с престижни награди от конкурс за театър на испански език

Ученици от Средното учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски " в Дупница са измежду спечелилите на XX Национален конкурс за спектакъл на испански език.Те завоюваха две влиятелни награди -за основна мъжка роля и за постановка. Тази година участваха учебни театри от 17 гимназии в страната, в които се учи испаски език.

Дупница

Младите театрали показаха комедията „ Островът Баратария “ - това е името на несъществуващия остров от романа на Сервантес „ Дон Кихот де Ла Манча ". Всъщност и героите на Алехандро Касона - създател на пиесата, са фамозните Дон Кихот и Санчо Панса.

Деветокласникът Цветомир Павлов завоюва огромната премия за мъжка роля за превъплъщението си в облика на оръженосеца на популярния идалго.
Цветомир Павлов: Мисля че премията ми е заслужена тъй като се представихме доста добре и с помощта на всички, в случай че другите бяха объркали нямаше да се оправя и аз.
Театралното изкуство те са изучавали с Ана Хуанас Агилар, която от 2 години преподава испански език в учебното заведение.Тя е отличена с приз за най-хубава постановка на постановката.
Ана Хуанас Агилар, учител по испански език: Журито беше ненадейно,че една група възпитаници от 9-и клас съумя да показа толкоз положително произведение. Свободата в театралното държанието, каквато реализира Цветомир в ролята на Санчо Панса, както и реквизитът впечатли публиката.
Младите театрали вземат участие в Националния конкурс за учебен спектакъл на испански език още от неговото основаване преди към 15 години. Винаги се връщат с премия в някоя от категориите. Училището има три първи награди от този конкурс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР