Ученици от професионални училища в Монтанско събраха десетки любопитни със

...
Ученици от професионални училища в Монтанско събраха десетки любопитни със
Коментари Харесай

Ученици представиха сувенири, кулинарни изкушения и животни в центъра на Монтана

Ученици от професионални учебни заведения в Монтанско събраха десетки любопитни със основаното от тях в часовете по процедура. В Градската градина те подредиха макети на селскостопански и строителни машини, сладки изкушения, плодови коктейли, сандвичи, питки с чудни орнаменти, мляко, масло и мед и даже живи патици, кокошки и калифорнийски зайци.
Панорамата на професионалното обучение и образование провежда РУО. Поводът е 110 години от откриването през 1909 година в Берковица на окръжно столарско учебно заведение като филиал на Русенското столарско учебно заведение.
15 са учебните заведения в област Монтана, които дават специалности на своите ученици. 11 са професионалните гимназии, 3 учебни заведения имат професионални паралелки, за първи път това лято банкет по специалност ще направи и обединеното учебно заведение в село Долни Цибър.
„ Няма неприятни учебни заведения, всички са положителни стига да знаем защо сме там, да поставяме напъните и да го вършим със сърце”, споделя Тихомир, зрелостник от ПГСАГ в Монтана. Той приключва „ Компютърни технологии” и демонстрира дребни пластики, направени в часовете по статуя. Много е удовлетворен от наученото в тях, в този момент желае да продължи образованието си във Военноморското учебно заведение във Варна.
В другия завършек на градината са зрелостниците от ПГСС „ Дунавска земя” в село Ковачица. Училището в едно от най-богатите села в Златията е намерено през 1928 година 130 деца и младежи учат в този момент в него, тази година имат 30 зрелостници.
Предлагат да опитаме масло, мед, мляко – от учебната плантация. И да се порадваме на два снежно били калифорнийски зайци, няколко пъстри „ джинки” и две охранени патици.
„ Не скърбя, че изучавам в Комощица, на село съм свободна, мога да бъда себе си, в града съм като в кибритена кутийка”, споделя едно от девойките. И те ще продължат образованието си, сигурни, че са готови като във всяко градско учебно заведение. Диана ще кандидатства в академията на Министерство на вътрешните работи в Симеоново, има искащи и за аграрния университет в Пловдив и за Икономическите университети в столицата и Свищов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР