Ученици от Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско

...
Ученици от Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско
Коментари Харесай

Ученици от Банско грабнаха награди в национално състезание

Ученици от Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско сграбчена призови оценки от национално съревнование. Самото съревнование е по приложна електроника под мотото " Мога и знам по какъв начин ". Отборите от зимния ни курорт бяха с началник инд. Димитър Денизов и в състав: Сиян Пидов и Любомира Пчелина в първа възрастова група и Георги Балев и Мария Колчагова във втора възрастова група.
И двата тима завоюваха първите места за своите категории.

В самостоятелните борби по електроника, Сиян Пидов и Георги Балев получиха златните награди, като по този метод победиха представители от Пловдив, Пазарджик, Петрич, Кърджали, Мадан, Хасково и Карлово. Това е непостижим триумф в деветгодишната история на самото съревнование.
Събитието завърши с извънредната вест, обвързвана с това, че ученикът Георги Балев беше почетен с опция да продължи образованието си без приемен изпит в Техническия университет в София и Пловдив. Успехът на децата зарадва Банско, а жителите на града побързаха да поздравят младите гении. Гимназията в града от години се слави като едно от най-реномираните места за гимназиално обучение в региона и постоянно печели редица надпревари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР