Ученици от Професионална гимназия „Алеко Константинов“ - Мездра подредиха в

...
Ученици от Професионална гимназия „Алеко Константинов“ - Мездра подредиха в
Коментари Харесай

Ученици от ПГ „Алеко Константинов“ – Мездра подредиха изложба в АК „Калето“

Ученици от Професионална гимназия „ Алеко Константинов “ - Мездра подредиха в Археологически комплекс „ Калето “ галерия на украшения, кошници, панери, шапки, подложки за топли съдове и рамки на картини с флорални претекстове. Те са направени от рециклирана хартия и глина като част от дейностите по план “Заедно в делници и празници “, финансиран от Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.
Под управлението на Светла Караджилска и Лора Кръстарска, в „ Арт ателие “-то за разработване на украшения учениците сътвориха цветни огърлици, като нормален детайл от облеклото. Те са ръчно направени от глина, след което, още веднъж на ръка, са изписани и украсени. Използвани са присъщи пъстри претекстове - цветя, шарени розети и други
Заниманията по кошничарство включват разработване на кошници, панери, шапки, подложки за топли съдове, рамки за картини. Основният материал, които се употребява, е рециклирана хартия. Боядисването и декорирането към този момент са въпрос на фикция, която е значимо да бъде развивана у подрастващите.
Основен приоритет на плана “Заедно в делници и празници “ е реализирането на форми на взаимоотношение сред учениците за одобряване на междукултурни полезности, за създаване и възпитаване у тях на социокултурен модел на държание, учреден на модели за съвместен хуманизъм и приемливост. Проектът е с дълготрайност 8 месеца, а общият брой участниците в него - 80.
Дейностите, които се извършват по плана, са с детайли на гражданско обучение, формирайки възприятие на еднаквост, само че и на национално съзнание и принадлежност към учебната общественост.
За задачата са образувани група за търсене, записване и подготвяне на ястия, група за запознаване със занаята кошничарство, група по приложно изкуство за разработване на украшения, група за фолклорни танци и група за възпроизвеждане и запазване на традициите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР