Ученици от пловдивското училище Св. Патриарх Евтимий“ научиха как да

...
Ученици от пловдивското училище Св. Патриарх Евтимий“ научиха как да
Коментари Харесай

Четвъртокласници питат как Пловдив да стане по-чист и зелен

Ученици от пловдивското учебно заведение „ Св. Патриарх Евтимий “ научиха по какъв начин да опазват въздуха и водата по-чисти. Откритите уроци по „ Опазване на чистотата на водата и въздуха “ се организираха измежду близо 100 четвъртокласници.

Експертът от Регионална инспекция за опазване на околната среда инж. Ангелина Ангелова описа на децата кои са най-големите замърсители на въздуха в Пловдив и по какъв начин се мери чистотата му. Тя добави, че съществени причинители за формиране на фини прахови частици са отоплението с твърди горива през зимния интервал и автомобилният трафик. Екоекспертът уточни, че старите коли са измежду главните замърсители на въздуха в страната и посъветва децата да избират да карат като пораснат електроавтомобили. Четвъртокласниците дадоха обещание да употребяват за предвижване колела или да вървят повече пешком.

Тя описа за активността на двете автоматизирани измервателни станции в града, както и за пречиствателните уреди за вода. Учениците задаваха голям брой въпроси за чистотата на околната среда и демонстрираха познания за запазване на природата.

Откритият урок е част от акцията на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив „ Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив “ , която започва преди 4 години в пловдивските учебни заведения и детски градини. Следващите беседи с възпитаници ще се проведат в Европейската седмица за понижаване на отпадъците през ноември. Инициативите се организират в партньорство с районните администрации и дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “ към община Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР