Ученици от Пловдив започнаха мащабна кампания за лечението на сина

...
Ученици от Пловдив започнаха мащабна кампания за лечението на сина
Коментари Харесай

Истинските герои: Деца събират пари за сина на любимата си учителка

Ученици от Пловдив започнаха огромна акция за лекуването на сина на обичаната си учителка. 22-годишният Боян страда от левкемия. Нужни са над 150 000 евро за животоспасяваща интервенция в Германия.
 
Животът на младия мъж се прекатурва в миг, в който стартира да натрупа триумф след триумф. Завършил с отличие Математическата гимназия в Пловдив. Приемат го в мечтаните за него компютърни науки в университета в Бирмингам, Англия. Награден е с едногодишен стаж в международна компания за осведомителни технологии. Това лято Боян е поканен за образование и в Европейската организация за нуклеарни проучвания в Женева, само че ненадейно се разболява.
 
„ Още с връщането в България, незабавно му сложиха диагнозата левкемия. На никого не го поисквам това. Нямам думи, с които може да се опише какво може да изпита една майка, когато чуе, че детето ѝ е болно ”, споделя учителката Ваня Георгиева.
 
Боян минава две химиотерапии, само че те не дават резултат. Семейството се насочва към Германия, защото страната им е предложена като бързо реагираща при търсене на донори и с добра успеваемост при този тип лекуване. Предлагат им костно-мозъчна трансплантация.
 
Семейството не е търсило Фонда за лекуване в чужбина, тъй като счита, че тромавите процедури ще забавят лекуването на сина им. Трябва да работят бързо. Но цената от над 150 000 евро е непостижима за фамилията.-->
 
За да оказват помощ, децата в учебното заведение слагат кутии за дарения. До момента са събрали 65 000 евро.
 
Ако желаете и вие да помогнете на Боян да живее, можете да дарите средства по следната банкова сметка:
 
Боян Иванов Бонев
 
Банка ДСК-ЕАД
 
EURO
 
IBAN BG61STSA93000025577504
 
BIC STSABGSF
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР