Ученици от Пловдив се учат да изработват бижута. Това се

...
Ученици от Пловдив се учат да изработват бижута. Това се
Коментари Харесай

Единствено в Пловдив: Ученици учат бижутерия

Ученици от Пловдив се учат да създават бижута. Това се случва в първата и единствена до момента ювелирна паралелка в България, която е в Средно учебно заведение " Никола Вапцаров ". Тя действа към този момент 15 години, като в нея са подготвени над 200 млади бижутера и огромна част от тях не престават да се развиват в тази област.

Децата първо се учат на доктрина, след което минават и към практическата част. " Запознаваме подборно децата с металознание - тук те се срещат със всички по-важни такива, изключително злато, сребро, бронз и платина ", споделя преподавателят Анна Медарска. Първоначално децата работят главно с бронз, само че в 11-ти и 12-ти клас искащите могат към този момент да създават бижута и от сребро.

Интересът към паралелката е голям, безапелационни са от учебното заведение. Оттам споделят, че в последните години Пловдив се е оформил като същински ювелирен център в страната и има търсене за експерти бижутери. За това приказва и фактът, че доста от учениците стартират да работят тази специалност още до момента в който учат - в лятната почивка, и след завършването постоянно получават автоматизирано трудови контракти от сходни компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР