Ученици от пети и шести клас от Средно училище Гео

...
Ученици от пети и шести клас от Средно училище Гео
Коментари Харесай

Ученици от СУ „Гео Милев” – Варна гостуват на училище в гр. Дунакезе – Унгария

Ученици от пети и шести клас от Средно учебно заведение „ Гео Милев ” – Варна гостуват на учебно заведение в гр. Дунакезе – Унгария. Те са на учебен продан в унгарското учебно заведение от 14.10.2019 година до 20.10.2019 година

В обмена вземат участие по шест възпитаници от България, Италия и Испания, а домакини са 18 техни връстници от унгарското учебно заведение.

В продължение на седмица децата ще посещават здания, обекти и места свързани с римската история. Всекидневно те ще извършват разнообразни задания по избрана тематика. Учениците ще посетят и столицата на Унгария-Будапеща, постройката на Народното събрание, археологическия парк и музей AQUINCUM.

Децата ще прегледат замъка Вишеград и хълма Сибрик, който е издигнат през първата половина на IV век като едно от значимите укрепления по границата на Римската империя.

Домакините са подготвили богата и натоварена стратегия за своите посетители, които са участници в план " Forceful History and language -applying competence- based methodology " /Силна история и език – използване на способи изграждащи умения /компетенции/, по стратегия ”Еразъм+ ”. Днес учениците и техните учители ще се срещнат с кмета на гр.Дунакезе.

Координатор и създател на плана е екип от СУ „ Гео Милев ”. Основната концепция е да се следят, търсят и проучват общите римски корени на европейската история като основа на актуалната европейска просвета.

Учениците имат задача да се срещнат и изследват обектите на културното завещание от римската ера във всяка страна. През двегодишния интервал на плана учениците работят в платформата eTwinning и обменят резултатите от своята работа и проучвания там. Работният език е британски.

Това е третата група, която пътува по плана. През м.ноември 2018 година възпитаници от България, Испания и Унгария гостуваха на свои връстници в Рим- Италия, през м.март 2019 година хазаин на срещата беше Испания.

Образователният продан във Варна ще бъде през м. април 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР