Ученици от Първо СУ Св.Св. Кирил и Методий в Смолян

...
Ученици от Първо СУ Св.Св. Кирил и Методий в Смолян
Коментари Харесай

Ученици събраха 1710 лв. за детското отделение в Смолян

Ученици от Първо СУ " Св.Св. Кирил и Методий " в Смолян връчиха през днешния ден подаяние от апарати за 1710 лв. на детското поделение в регионалната болница " Братан Шукеров ". Дарението е от 10 инхалатора, инфрачервен ушен термометър, още два ушни термометъра, 57 огромни долни чаршафи и 27 детски долни чаршафи, на които е щамповано логото на детското поделение - Мечо Пух. За дарението бе подписан специфичен контракт и приемо-предавателен протокол от педагогическия консултант на учебното заведение Стела Стоименова.

Парите за апаратите бяха събрани от учениците на благотворителен базар, заяви ръководителят на Ученическия съвет Божидара Николова. Учениците по своя самодейност за първа година проведоха на 24 април т.г. Великденски благотворителен базар. На основната улица децата бяха подредили маси с доста предмети и ястия, а средствата събрани от продажбите отиваха в специфична дарителска кутия.

В базара се включиха 20 класа от цялото учебно заведение. Децата сготвиха сами разнообразни ястия и направиха украси за Великден. Покрепиха ги техните преподаватели, родители, близки и доста жители. " Тук сме пристигнали представители на всички класове взели участие в базара, които са членове на Ученическия съвет. С парите, които събрахме, закупихме 10 инхалатора за всяка стая. Детското поделение ни сподели от какво най-вече се нуждае и ние се съобразихме с това. Деца имат голямо предпочитание да оказват помощ на деца. Надяваме се да се оценят тези доброжелателни начинания и те да зачестят в нашия град ", сподели Божидара Николова.

Благодарение на това подаяние децата в отделението няма да се изчакват, с цел да бъдат включени на инхалатор, тъй като има задоволително за всички, споделиха медиците. Много ми се желае повече от децата на България да са такива, сподели шефът на отделението доктор Емил Шалдъров.

Учениците връчиха и свои рисунки, които ще бъдат сложени по стаите в отделението, с цел да се усещат болните деца уютно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР