Ученици от математическата гимназия в София излязоха в защита на

...
Ученици от математическата гимназия в София излязоха в защита на
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Учители от СМГ и родители си искат директора

Ученици от математическата гимназия в София излязоха в отбрана на шефа. Не ни пипайте шефа, Стоянов е шефът на математическата, желаеме Стоянов - бяха единствено част от плакатите, които деца, родители и учители носеха. Около 50-ина души се събраха на мястото на митинга. Толерантен човек, по този начин Таня Баладжанова, преподавател по литература в СМГ, дефинира началника си. Няма по-толерантен шеф, уверена е тя. По отношение на абсурда с освободената си колежка, Баладжанова счита, че това са трудово правни връзки, които не би трябвало да се вземат решение в медиите.

Защитниците на шефа Стоянов не са срещу уволнената преподавателка.Мария Петрова е брачна половинка на зам.-директора на СМГ и е безапелационна, че Стоянов би трябвало да остане отпред на школото. Той е безпределно добър човек, посочи тя. Забраняваме ви да подавате оставка, обърна се Петрова към шефа. Вие сте безусловно чист в тази обстановка, съобщи тя.

Протестиращи преподаватели описаха, че до този миг Стоянов ги спирал да излязат в негова отбрана. Съюзът на математиците също застава зад шефа. Без гръбнака господин Стоянов, няма злато за България, акцентира Петрова. В този проблем значими са децата, безапелационни са бранителите на шефа.

Несправедливост щяло да е дисциплинарното уволняване на Стоянов. Това ще е следващият случай, в който крадецът вика " дръжте крадеца ", акцентира Петрова. Протестиращите желаеха и оставка на шефа на Регионалния инспекторат Ваня Кастрева.
В митинга взеха присъединяване и родители на деца, които учат в Столичната математическа гимназия. Александър Караиванов показа, че шефът е подобрил учебното заведение - подобрил е материалната база, а и е доста обичан от децата. Изцяло стоя зад него, съобщи той.

Караиванов изрази страдание, че доста елементарно се очерня човек в България, само че бе безапелационен, че няма да оставят такава неправда да продължи.

Операторът на БЛИЦ TV Съйко Съев снима целия митинг пред столичната математическа гимназия:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР