Ученици от клуб Екология, защитени територии, околна среда и здраве

...
Ученици от клуб Екология, защитени територии, околна среда и здраве
Коментари Харесай

Ученици на гости на белоглавите лешояди във Врачанския Балкан

Ученици от клуб " Екология, предпазени територии, околна среда и здраве " към Средно учебно заведение " Отец Паисий " с началник инж. Георги Антонов, минаха по тематична еко пътека и следиха белоглави лешояди със профилирана техника. Проявата е във връзка отбелязването на 21 май - Европейския ден на Натура 2000. Посещението на волиерата на белоглавите лешояди в село Долно Озирово бе проведено от Дирекция на Природен парк " Врачански Балкан " взаимно със Сдружение " Зелени Балкани ".
Георги Стоянов, специалист към Дружество за отбрана на хищните птици, описа на учениците любопитни обстоятелства за живота на птиците, както и за основаването и действието на европейската мрежа Натура 2000.
Белоглавият лешояд е тип, който се опазва от Директивата за птиците и Закона за биологичното многообразие и с помощта на многогодишни старания неговата популация бе възобновена на територията на Природен парк " Врачански Балкан ".  В края на срещата всички участници получиха осведомителни материали и сувенири от Сдружение " Зелени Балкани ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР