Ученици от горните класове ще изработват детайли от дърво в

...
Ученици от горните класове ще изработват детайли от дърво в
Коментари Харесай

Деца работят за деца в Дървото

Ученици от горните класове ще създават елементи от дърво в открит урок пред деца от 5.-6. клас. Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „ Христо Ботев ” отваря работилниците си за възпитаници от други учебни заведения, с цел да направи показно и да ги възпламени по специалността. Така учебното заведение се включва в Седмицата на професионалните умения у нас, която се организира от 19 до 25 ноември за втора поредна година в границите на европейска самодейност. Тя слага фокуса върху опциите за младежите за образование и кариера, които дава професионалното обучение.

Проектът на Дървото е с наименование „ Деца работят за деца ” и в него са ангажирани 10 момчета от 10. и 11. клас, който ще майсторят пред очите на гостите кутии за бижута. Заниманието ще бъде снимано и фондация „ Еду компас ” ще направи по-късно филм. Инициативата е взаимно с община Пловдив. Кадрите ще се употребяват за рекламиране на специалностите в сектора.

Професионалната гимназия по превоз „ Гоце Делчев ” пък към този момент е качила информация за собствен план по стратегия „ Еразъм+ ” в обща платформа на Европейската комисия за продан на положителни практики в областта на професионалното образование. Петима нейни възпитаници са били в Словения със собствен преподавател по британски като една от 6-те страни сътрудници. В продължение на 10 дни младежите взели участие в срещи и тренинги по разнообразни тематики.

В рамките на Седмицата на професионалните умения през днешния ден в Професионалната гимназия по електроника и електротехника пък се откриват EVN-класна стая и АВВ-лаборатория с помощ от компании, които партнират на школото в дуалната форма на образование.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР