Ученици от десет варненски гимназии ще популяризират сред връстниците си

...
Ученици от десет варненски гимназии ще популяризират сред връстниците си
Коментари Харесай

Ученици от Варна призовават свои връстници да се изследват за ХИВ и хепатит С

Ученици от 10 варненски гимназии ще разпространяват измежду връстниците си опцията да изследват своя статус за ХИВ и хепатит С. Дейностите са част от деветдневна акция, отдадена на Световния ден за битка със СПИН – 1-ви декември, оповестяват уредниците от ОД „ Превенции “.

Кампанията, в която се включва и онсултативният съвет за предварителна защита на ХИВ/СПИН, ще стартира публично на следващия ден, 26-ти ноември, и ще продължи до 4-ти декември. Целта е да се даде информация на младежите посредством техни връстници.

Безплатни проучвания за ХИВ и хепатит в Разград

Акцията ще стартира с двудневен тренинг за възпитаници – доброволци, който ще се организира в хотел „ Черно море “. По-късно в 10 варненски гимназии ще се проведат образования, оповестява Фокус.

От 2-ри до 4-ти декември в Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “, в Икономическия и Технически университети, ще се проведат осведомителни акции с даване на опция за гратис и анонимно проучване за ХИВ и хепатит С в мобилен медицински кабинет.

На 1-ви декември, от 13.00 до 14.00 часа и от 15.00 до 16.30 часа в пред един от огромните търговски центрове в града, ще се организира акция, която планува даване на осведомителни материали от доброволци, безвъзмездни и анонимни проучвания за ХИВ от експерти на РЗИ-Варна в мобилен медицински кабинет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР