Ученици от четвърти клас в 43-о Основно училище Христо Смирненски

...
Ученици от четвърти клас в 43-о Основно училище Христо Смирненски
Коментари Харесай

Клас от столично училище под карантина, в Белица забраниха сватбите

Ученици от четвърти клас в 43-о Основно учебно заведение " Христо Смирненски " в София са в карантина поради възпитаник с позитивен тест за ковид, оповестиха от учебното заведение.

От 7 до 20 октомври в карантина и на онлайн образование е целият четвърти " Г " клас и шестима възпитаници от четвърти " В " клас в учебното заведение, поради позитивен тест на възпитаник. Подадена е информация към СРЗИ и през днешния ден ще има наставление.

Ученикът с позитивен тест не е идвал на учебно заведение от понеделник и нова стерилизация на учебното заведение не се постанова, декларират от учебното управление.

Междувременно в Белица не разрешиха сватбите. Кметът на Белица Радослав Ревански не разрешава сватби и тържества за две седмици поради това, че никой не съблюдава никакви ограничения за предотвратяване от ковид.

Ревански призна, че никой не носи маски, не се пази отдалеченост, не се употребяват дезинфектанти и че получава сигнали, че на тържествата вървят хора със признаци, прегръщат се, целуват се и се събират близо 1000 души.

Забраната е и поради обстоятелството, че в случай че локалните се заразят с ковид, няма къде да се лекуват, защото болничното заведение в Разлог е със напълнен потенциал 115%.

В Белица няма даже и здравен център. Именно умрелият доктор Муса Вакльов от село Краище преглеждаше хора от белишки села, откакто потегли болест от шивашкия завод в Разлог.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР