Ученици от 3 и 4 клас демонстрираха препускащи, пеещи и

...
Ученици от 3 и 4 клас демонстрираха препускащи, пеещи и
Коментари Харесай

Проведе се първото състезание по роботика в Русе

Ученици от 3 и 4 клас демонстрираха препускащи, пеещи и танцуващи роботи на първото общинско съревнование по роботика

Първото общинско съревнование по роботика за деца от 3 и 4 клас в Русе събра във втори корпус на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ 45 ученици на 8 образователни заведения и Центъра за поддръжка за личностно развиване – Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе). Те бяха разграничени в 16 тима и представляваха своите учебни заведения - ОУ "Олимпи Панов ", ОУ "Тома Кърджиев ", СУ „ Възраждане “, ОУ "Никола Обретенов ", ОУ "Ангел Кънчев ", ОУ "Братя Миладинови ", ОУ "Любен Каравелов ", ОУ "Васил Априлов ", СУ "Васил Левски “.

Началото на събитието бе обещано в 9 ч. от проф. дн Михаил Илиев - дълготраен учител в университета и понастоящем народен представител в 47-то Народно заседание, доцент Десислава Атанасова, зам.-ректор по интернационализация и информационна политика на районно управление (на МВР), Велислав Йончев, шеф на ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе и шефът на дирекция „ Хуманитарни действия “ към Община Русе Катя Петрова.

По време на надпреварата, тимовете се съревноваваха в три категории – „ Светлинна щафета “, „ Следене на линия “ и „ Роботанци “.

Награди на спечелилите и на всички участници в конкуренцията връчиха заместник-кметът на община Русе Димитър Недев и Велислав Йончев. В надпреварата бяха избрани шест призови тима, само че печеливши в това събитие бяха както децата, по този начин и техните преподаватели, родители, всички посетители и фенове.

Първото общинско съревнование по роботика е продължение на извършените от университета и ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе просветителни STEM курсове по роботика с микрокомпютрите micro:bit и роботизираните платформи micro:maqueen. Съдържанието на курсовете бе особено създадено от преподаватели от катедра „ Телекомуникации “ на Русенски университет „ Ангел Кънчев “ и е съобразено със знанията и опциите на учениците от 3-ти и 4-ти клас.

Събитието се провежда по самодейност на Община Русе и се осъществя взаимно от преподаватели и чиновници на русенската Алма Матер и на ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе. Генерални спонсори на събитието са Русенски университет „ Ангел Кънчев “ и компания Вистеон Електроникс България ЕООД – дълготраен сътрудник на университета.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР