Ученици от 1-ви до 4-ти клас на Националното средно училище

...
Ученици от 1-ви до 4-ти клас на Националното средно училище
Коментари Харесай

Проверяват за натравяне първолаци, яли боб в столично училище

Ученици от 1-ви до 4-ти клас на Националното приблизително учебно заведение " София " в кв. " Овча купел 1 " са с диария и болки в корема, съобщи БГНЕС. Оплакванията на децата почнали, откакто през вчерашния ден яли фасул в стола на учебното заведение. Зам.-директорът Теодора Апостолова изясни, че храната се доставя от кетъринг компания, а не се готви на място. Фирмата към този момент е дала от вчерашната храна за проба. Предстои тя да се изследва в лаборатория.

По думи на Апостолова през вчерашния ден в стола са се хранили 335 възпитаници, от които единствено към 20 са се оплакали от болки в корема. Тя уточни, че родителите на няколко от децата към този момент са създали бактериологични проучвания, които демонстрират, че не става дума за натравяне, а за вирус. През нощта осем деца са имали диария, а четири са били с главоболие.

От Министерството на образованието осведомиха, че Столичната районна здравна ревизия към този момент е сезирана по случая. Сигнал ще бъде подаден и до Българската организация по сигурност на храните. Двете институции би трябвало да открият дали неразположението на децата е вследствие на употребяваната храна, или на вирус. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР