Ученици намериха на улицата пълна чанта с документи и над

...
Ученици намериха на улицата пълна чанта с документи и над
Коментари Харесай

Доблестна постъпка на ученици зарадва неимоверно жена

Ученици откриха на улицата цялостна чанта с документи и над 500 лева и я предадоха в полицията.

Преди дни Калина Михайлова се прибира от работа със своя велосипед както всеки различен ден. У дома обаче, час по-късно, получава извънредно позвъняване.

" Звънят по телефона на брат ми от полицията да попитат дали инцидентно не съм си изгубила документите. Установих, че не просто съм си изгубила документите, а съм изгубила цяла чантичка, цялостна с пари, документи и всякакви други дреболии ", споделя тя.

Калина губи чантичката си на път за дома. За нейно благополучие и шанс обаче, малко по-късно през същото място минават Мартин, Симеон и Сабри – седмокласници в учебно заведение " Гео Милев ".

" Малко се притеснихме, не знаехме какво е, можеше да е всичко. Но престрашихме се, отворихме я. Видяхме, че има пари и документи. Почудихме се първоначално какво да вършим и взехме решение да отидем до полицията ", споделя Сабри.

В нито един миг на учениците не им е минало през мозъка да задържат откритото. " Възпитали са ни да връщаме каквото намерим, тъй като принадлежи на някого и не е хубаво да вземаш нещо, което е непознато ", споделя Мартин.

В последна сметка Калина получава чантичката си назад с безусловно всичко в нея, а трите деца потвърждават, че честността е добродетел, която не е изчезнала от обществото ни.

" Мисля, че е луксозно. Мисля, че би трябвало всички да вършат такива неща и съм извънредно признателна на тези деца. Не единствено, че върнаха всичко, а че са толкоз положителни, толкоз смели, толкоз виновни, толкоз луксозни и че ги има ", споделя Калина.

Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР