Ученици намериха мъжки портфейл с 135 лв. и важни документи

...
Ученици намериха мъжки портфейл с 135 лв. и важни документи
Коментари Харесай

Ученици намериха портфейл с пари и документи и го предадоха в полицията

Ученици откриха мъжки портфейл с 135 лева и значими документи в шуменското село Троица и го предадоха в полицията.

13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов се срещнали пред магазина в селото в четвъртък и Стефан съвсем настъпил черен мъжки портфейл, който бил на земята. Момчетата видяли, че в него има персонални документи, дебитна безконтактна карта на мъж от Шумен и сумата от 135 лв..

Качили се на междуградския рейс, платили билети с персоналните си средства и пристигнали в Полицейското ръководство в Шумен, с цел да го предадат. Дежурните служители на реда се свързали незабавно със притежателя на портфейла. 28-годишният мъж споделил, че не е схванал по какъв начин и къде е изгубил портфейла си. Помолил да бъдат предадени по 30 лв. на децата като премия.

Стефан е възпитаник в Професионалната гимназия по архитектура и геодезия в Шумен. Казва, че няма значение какъв брой са скъпи движимостите в портфейла, а е значимо в никакъв случай да не вземаш нищо непознато. Пред контрольор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая към РУ-Шумен Румен обяснил, че не е очаквал да получи премия, само че е щастлив, че е съумял да помогне. Момчетата споделиха, че нито за миг не са си помислили да запазят парите за себе си. Сега премията ще отиде за няколко обиколки на картинг -пистата в Шумен. „Знаем, че и родителите ни ще се зарадват и ще се гордеят с нас“, споделиха момчетата на потегляне от полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР