Ученици намериха и върнаха портфейл с пари. Те са възпитаници

...
Ученици намериха и върнаха портфейл с пари. Те са възпитаници
Коментари Харесай

Ученици намериха и върнаха дамски портфейл с пари

Ученици откриха и върнаха портфейл с пари. Те са ученици на СУ " Йоан Екзарх Български " в Шумен, оповестява Дарик.

От школото оповестиха, че към обяд учениците са намерили портфейл в региона на търговски комплекс " Сити център ", наоколо до спирка на градския превоз.

Седмокласниците Михаил Еленков, Никола Дочев и Боян Живков вървели към учебно заведение, когато 13-годишният Михаил съвсем настъпил дамския портфейл, който бил на земята. В него имало към 100 лв., персонални документи и дебитни карти, благосъстоятелност на локална жителка.

Заедно момчетата вземат решение да потърсят собственичката и нито за миг не са си помислили да запазят парите за себе си.

Минути след намирането на портфейла децата срещат един от учителите си - господин Николай Карев, на който споделят какво се е случило. С негова помощ се свързват с органите на ОД на Министерство на вътрешните работи, а малко по-късно на място идват полицейски чиновник и самата собственичка на портфейла.

Жената била доста разчувствана и радостна от щастливия процес на нещата и споделя, че даже не е схванала по какъв начин и къде е изгубила портфейла. Почерпила децата и им благодарила за доблестната постъпка, която е образец за подрастващите и приказва за положителното им образование и гражданска позиция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР