Ученици и учители от Италия, Полша и Испания гостуват от

...
Ученици и учители от Италия, Полша и Испания гостуват от
Коментари Харесай

Ученици и учители от Италия, Полша и Испания гостуват в СУ Гео Милев - Варна

Ученици и учители от Италия, Полша и Испания гостуват от през днешния ден в Средно учебно заведение „ Гео Милев “. Те са участници в план ACTIVE по стратегия „ Еразъм+ “. Учениците, на възраст от  15 до 18 години, работят по заложените в плана тематики в своите учебни заведения и по време на взаимните срещи във  всяка страна.

На интернационалната среща във Варна те ще работят по модул  обвързван с човешките права и отговорности, основни  човешки полезности, Харта на главните права  на Европейски Съюз.



По време на взаимната работа учениците ще разискват разнообразни проблеми, ще изготвят материали, като употребяват цифрови приложения, ще вземат участие в ролеви игри.

Групата от 30 задгранични посетители, дружно с възпитаници от СУ “ Гео Милев “ ще гостува във  ВСУ „ Черноризец Храбър “, с който учебното заведение има контракт за съдействие. Те ще посетят  лабораториите по криминалистика, образователната правосъдна зала,  ще слушат лекция за човешките права  готова от петокурсничката по право Тансу Осман. В образователните радио и ефирен център възпитаници от всяка страна ще запишат видеоклип и подкаст по тематики от плана.

В програмата е включено посещаване в Окръжен съд Варна, където учениците ще схванат от арбитър Ирена Петкова, по какъв начин са предпазени правата на децата в един правосъден развой, по кое време и по какъв начин се изслушват децата в съда и още тематики, които засягат техните права.

Участието на институции ще показа професионална позиция към тематиките и ще даде спомагателна стойност на дейностите.

Основни  цели на плана са учениците да развият основни умения като сериозно мислене, креативност и умения за независимо учене, да придобият цивилен пълномощия и дарба да вземат участие пълноценно в гражданския и обществен живот, да употребяват интернет и цифровите технологии безвредно, интелигентно и с просветителна цел.



Дейностите са проведени в пет модула:

- Колко сме грамотни /медийно и дигитално/
- Аз и мрежата
- Медиите - какво ни споделят
- Човешки права- отговорности и отговорности
- Ние можем да променяме/ интензивно гражданство/

Първата интернационална среща по плана се организира през м.ноември 2021 година в Римини-Италия. Предстоят срещи в Испания и Полша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР