Ученици даряват за нова сграда на Детската клиника в Пловдив.

...
Ученици даряват за нова сграда на Детската клиника в Пловдив.
Коментари Харесай

Ученици даряват за нова сграда на Детската клиника в Пловдив

Ученици подаряват за нова постройка на Детската клиника в Пловдив. Благородната идея сплотява учебните заведения в Пловдив в първия образователен ден. Учениците ще подаряват средства за построяването на по-модерна и по-голяма постройка на Детската клиника към Университетската болница „ Свети Георги " в града. За строителството й ще бъдат нужни 10 милиона лв..

През новата образователна година 350 деца ще прекрачат прага на учебно заведение „ Любен Каравелов " в Пловдив. От образователното заведение се надяват всички да откликнат на благородния жест.

Славка Щерева - шеф на СУ „ Любен Каравелов ": Ние ще създадем тук кутия за дарения, в която ще събираме средствата и по-късно ще ги преведем на банкова сметка на болничното заведение.

Учениците не за първи път се включват в сходни благотворителни акции.
Аделина Налбантова - ученичка: Бих избрала да даря в сравнение с да дам цвете.Мелек Ерен - ученичка: Мисля, че вършим учителите доста по-щастливи, като те виждат по какъв начин се построяваме като едни положителни хора.
Един от основателите на акцията е Велислава Костадинова, притежател на кучето Мон. От години дамата оказва помощ на детската онкохематология. Кучето работи лечебно на болните деца.
Велислава Костадинова: Няма нищо по-хубаво от това децата да бъдат съпричастни с тези, които не могат да прекрачат прага на учебния двор.
До момента за градежа на нова детска болница са събрани едвам 20 000 лв..
Доц. Мария Спасова - завеждащ Отделение по Детска онкохематология - УМБАЛ „ Свети Георги ": Ще има съучастничество и на болничното заведение, несъмнено, само че би трябвало да се набере една начална сума, с цел да може да стартират дейностите по проектирането, по градежа на постройката.
Идеята е новата болница да бъде по-голяма, по-модерна и наоколо до Хирургичния блок.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР