Учените започват изпитания върху хора на първата в историята ваксина

...
Учените започват изпитания върху хора на първата в историята ваксина
Коментари Харесай

Започват изпитания на ваксината против СПИН

Учените стартират тествания върху хора на първата в историята ваксина против СПИН, която може да приключи епидемията на рисковия вирус, оповестява Bloomberg.

Препаратът е направен на основата на херпес вируса. В хода на клиничните проучвания той съумял да обезврежда 60 % от публикувания измежду маймуните вирус на ХИВ. 75 % от животните, които били подложени на въздействието на този вариант, са посочили устойчивост към него в продължение на три години.

Учените от Орегон работят над имунизацията повече от 30 години. Днес тези ваксини са приети за най-хубавото достижение на медицината в битката със СПИН. Препаратът употребява фрагменти от известния херпес вирус – цитомегаловирус, който провокира присъщи рани по кожата.

За да се отстрани прерастването на херпеса в съществено заболяване, вирусът се отслабва. Подобен метод има и при правенето на други ваксини.

Много хора със здрава имунна система са носители на цитомегаловируса и не подозират за това, до момента в който не се появят характерните маркери по кожата. При хората със слаб имунитет – болните от СПИН, бременните или трансплантираните пациенти, херпесът може да протече доста тежко.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР