Учените все по-често повдигат този глобален проблем, стоящ пред човечеството,

...
Учените все по-често повдигат този глобален проблем, стоящ пред човечеството,
Коментари Харесай

Кое е по-добро: революция в контрацепцията или световна война и климатични катастрофи?

Учените все по-често повдигат този световен проблем, изравен пред човечеството, като пренаселяването на нашата планета. Според последните данни сега на Земята живеят към 8 милиарда души.
Ако нищо не бъде направено, то до 2050 година, споделят откривателите, популацията на планетата ще доближи 9-10 милиарда души, а към края на столетието 11-12 милиарда души.

Всичко това пагубно въздействие върху екологията и безусловно унищожава Земята, която не устоя на това натоварване. Дори и днешното положение на планетата е плачевно поради пагубно голямото население, а какво ще стане при бъдещия растеж.

Този проблем може да се реши, както са установили учените, единствено по два метода. Единият от тях е войната, революции ще има все по-често и постоянно, неизбежните климатични промени и по този начин нататък, т.е. всичко, което води до принудително заличаване на популацията.

И вторият - битката с раждаемостта, медицинските старания, които могат да бъдат избрани като по-хуманни и най-ефективни средства за избавяне на човечеството.

Професорът от Бостънския университет, опитният гинеколог Дебора Андерсън написа, че човечеството неотложно би трябвало да направи гражданска война в региона на контрацепцията, тъй като актуалните препарати не вземат решение този проблем: в света над 40% от бременностите са непланирани, а това е пагубно доста.

Според учения, през днешния ден е належащо да бъдат основани ефикасни препарати за мъжка контрацепция, тъй като до в този момент в гинекологията повече внимание се е обръщало на женските средства за предотвратяване от нежелана бременност.

При това в тази сфера са реализирани известни триумфи, само че те все още просто не са задоволително, с цел да се реши този световен проблем.

Също по този начин за организирането и провеждането на тази гражданска война не би трябвало да бъдат пестени средства, продължава Андерсън.

Например в Съединени американски щати се харчат 240 милиарда $ годишно единствено за битката със замърсяването на околната среда, като се чака през идните години тези разноски да стигнат 400 милиарда.

А не е ли по-лесно и по-разумно тези средства да бъдат ориентирани към провеждането на гражданска война в областта на контрацепцията.
Тя несъмнено ще се отплати в случай че не хиляди, то най-малко в стотици пъти.

Андерсън осъзнава, че концепцията ѝ мъчно ще бъде възприета. Трябва още да се регистрира, че в света има и доста такива, които съществено си мислят, че популацията на Земята е много по-малко, в сравнение с споделят чиновниците на Организация на обединените нации. Но даже и това да е по този начин, то и днешното население е изцяло задоволително, с цел да убие нашата планета.

Огледайте се към вас какво се случва в нашата Земя. Всичко това е дело на хората. И в случай че нищо не се предприеме, то планетата сама ще се погрижи за намаляването на броя на хората, само че това към този момент няма да е "тиха гражданска война ".


Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР