Учените все още спорят по въпроса дали хората могат да

...
Учените все още спорят по въпроса дали хората могат да
Коментари Харесай

Може ли човек да зарази животно с коронавирус

Учените към момента спорят по въпроса дали хората могат да предават новия ковид на животните . А един образец от зоопарка в Бронкс дава нова мощ на полемиката и наклонява везните към позитивен отговор.

От там обявиха, че четиригодишната малайска тигрица Надя е дала позитивна проба за COVID-19 . Тестването се е наложило, откакто два амурски тигъра и три африкански лъва също са имали суха кашлица, признаци на респираторни болести и загуба на вкус.

Тестовете, които са направени, не са същите като тези, с които се изследват хората. Те са създадени във ветеринарна лаборатория. Надя е сложена под лекарско наблюдаване, тъй като няма информация по какъв начин се развива вирусът при огромните котки. Останалите животни в зоопарка са в положително здраве и няма терзания за тях.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Bronx Zoo (@bronxzoo) на Дек 25, 2019 в 5:35 PST

Смята се, че тигрицата е била инфектирана с новия ковид от чиновник с COVID-19 , който се е грижил за лъвовете и тигрите. Зоопаркът е затворен за гости от 16 март, тъй че няма възможност болестта да е пристигнала от някой инцидентен или да е публикувана измежду доста хора, написа CNN.
 Коронавирусът, домашната изолираност и за какво в този момент е най-хубавият миг да си осиновим домакински любим
Защо в този момент е най-хубавият миг да си осиновим домакински любим

И какво е значимо да знаем като бъдещи осиновители

Препоръката на учените е всеки, който демонстрира признаци на новия ковид или е диагностициран с него, да заобикаля близки контакти с животни , тъй като към момента не е изцяло ясно дали и по какъв начин става предаването от човек на животно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР