Учените твърдят, че новото лекарство може не само да унищожи

...
Учените твърдят, че новото лекарство може не само да унищожи
Коментари Харесай

Пациент №1 инжектиран с вирус-убиец на рака

Учените настояват, че новото лекарство може освен да унищожи раковите кафези, само че и да предотврати появяването на нови. Като част от клинично изпитване, първият пациент в света беше инжектиран с пробен вирус, убиващ рак. Ако тестванията приключат сполучливо, медицината ще получи ново средство за битка с рака, оповестява Science Alert.
Тестваното лекарство CF33-hNIS (или Vaxinia) е онколитичен вирус – генетично модифициран вирус. Той селективно заразява и унищожава раковите кафези, като в същото време поддържа човешкото здраве.CF33-hNIS е модифициран вирус на вариола, който влиза в клетките и се репликира. Заразената клетка освобождава хиляди нови вирусни частици, които от своя страна подтикват имунната система да нападна околните ракови кафези. Проучванията върху животни демонстрират, че лекарството употребява човешката имунна система за намиране и заличаване на ракови кафези. Но опити върху хора до момента не бяха правени.
Разработчиците на лекарството - City of Hope Research Center в Лос Анджелис и австралийската биотехнологична компания Imugene публично оповестиха началото на първото клинично изпитване при хора.
„ Предишни проучвания демонстрират, че онколитичните вируси могат да подтикват човешката имунна система да открие и унищожи рак, както и да създадат тялото по-възприемчиво към други типове имунотерапия “, споделя онкологът на Центъра за проучване на City of Hope Даненг Лий, който е и водещ откривател на плана.
Успехът на лекарството ще зависи на първо място от данните за това какъв брой безвреден е CF33-hNIS при хората, тъй че първата фаза на изпитванията ще се концентрира върху този въпрос.
В първата фаза на изпитването ще вземат участие до 100 пациенти с метастази или напреднали огромни тумори. Условието е да са получили най-малко два курса на общоприетоо лекуване. Изследователите ще следят появяването на странични резултати от лекарството, следейки тяхната периодичност и тежест. Учените ще тестват поносимостта на лекарството с увеличаващо се дозиране.
Във втората фаза следва разбор на данните по какъв начин понижават размерите на туморите в хода на лекуването. Целият пробен развой ще продължи към две години. 
„ Нашият онколитичен вирус тренира имунната система да се насочва към характерни ракови кафези. Това значи, че в случай че сходна ракова клетка се появи още веднъж в бъдеще, имунната система ще бъде подготвена да я унищожи ", споделя хирургът онколог Сузан Уорнър, който управлява проучването на лекарство при мишки.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР