Учените твърдят, че има сезонен модел на нашите настроения и

...
Учените твърдят, че има сезонен модел на нашите настроения и
Коментари Харесай

Кой месец е добър за...?

Учените настояват, че има сезонен модел на нашите настроения и познавателни качества. Мозъците на възрастните работят по-добре в края на лятото и началото на есента.

Рейчъл Карил разкри най-хубавото време от годината за всяка активност. Януари е най-подходящ за започване на нов табиет, а февруари за икономисване на пари.

Мозъкът е най-възприемчив през август, най-хубавото време да се образува ново умеене. Октомври е най-хубавият месец да срещнете любовта, ноември - да отслабнете.

Изследователите са разкрили „ кафези от календара “ в мозъците на бозайници, които ръководят техния "сезонен часовник " и им споделя по кое време да спят или да се умножават според от равнищата на мелатонин. Това е хормонът, който произвеждаме според от дневната светлина.

Януари: Вземете единствено едно, малко, характерно решение - и се придържайте към него, защото лишава най-малко 28 дни, с цел да се сътвори нов табиет.

Февруари: Добър миг, с цел да се спестят пари, само че време за промяна на банки, снабдители на сила и цени за телефон, които отлагате толкоз дълго.

Март: Може да очаквате да се почувствате по-щастливи, когато пролетта е тук, само че не е по този начин: март в действителност е най-нещастният месец, съгласно учените. Мозъкът също е минимум деен в този момент. Опитайте с МАТЧА - японски зелен чай, който съдържа аминокиселината L-теанин, за която се счита, че задейства мозъчната област на взимане на решения, пред-фронталната кора.

Април: Това е месецът, когато купуваме превантивни средства за битка със напрежението. Яжте къри с куркума, фалшификация с потвърден анти-тревожен резултат.

Май: Отделяйте по 15 минути вечер на оценяването на положителните моменти от деня и се придържайте към позитивните страсти, с цел да подсилите положителното си въодушевление.

ЮНИ: Добър миг за възстановяване на централизация. Тренирайте вниманието си, като създавате ефикасни пътища в мозъка. Това става посредством елементарни извършения. Изберете чаша с картина, по-късно фокусирайте цялото си внимание върху нея в продължение на 2 минути, пренасочвайте мислите си от чашата към картината. Разширете времето до пет минути.

ЮЛИ: Прекарайте време с другари и увеличете обществената си мрежа. Проучване откри, че позитивното обществено взаимоотношение провокира освобождението на хормона окситоцин, който се назовава "хормон на любовта ". Той провокира необятен набор от физически и психични резултати при хората.

АВГУСТ: Усвоявайте ново умеене, до момента в който мозъкът ви е най-възприемчив. Възрастните, които са научили компютърно шифроване и цифрова снимка са подобрили спомените си за една година.

СЕПТЕМВРИ: Добър миг да се справите със задача, която сте отлагали от епохи, или да извършите описи за планове, които желаете да завършите до края на годината.

Октомври: Проучванията демонстрират, че повече хора трансформират онлайн статуса си на „ във връзка “ в този момент, в сравнение с по всяко друго време на годината. Добро време за нова връзка.

Ноември: Подходящо време да се сложим на диета. Според проучване от предходната година влажното, студено и прохладно време е най-хубавото време, с цел да отслабнем.

Декември: Прегърни някого. Прегръщането покачва равнищата на хормона на окситоцин и може да понижи равнищата на кортизола.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР