Учените стават все по-загрижени за приноса си за изменението на

...
Учените стават все по-загрижени за приноса си за изменението на
Коментари Харесай

Интересният принос на астрономите във вреда на климата

Учените стават все по-загрижени за приноса си за изменението на климата, изключително посредством пътешестване по разнообразни конференции. Австралийски астрономи взеха решение да облекат това в числа, като направиха обзор на въглеродните излъчвания, свързани с тяхната общественост, като първа стъпка към намаляването им. Въпреки че единствено дребна част от общия принос към парниковите газове е на индивида, резултатите демонстрират, че има доста място за усъвършенстване, съобщи БГНЕС.
Астрономите са дали своя жизненоважен принос в науката за климата. Откритието, че Венера е по-гореща от Меркурий (въпреки че е по-далеч от Слънцето) заради липса на парников резултат, е способ за проучване на личната ни атмосфера. Наблюденията, показващи, че Слънцето е станало малко по-малко интензивно през последните 60 години, концентрираха виновността за повишение на температурата изрично върху приноса на човечеството. Разбираме по-добре личната си атмосфера, употребявайки наученото от Марс.
Следователно никой, минимум астрономите не споделят, че би трябвало да спрем да учим звезди и други планети, до момента в който климатичната рецесия не бъде решена.
От друга страна, група австралийски учени настояват: „ Както и във всяка друга специалност, астрономите имат задължението да понижат въглеродния си отпечатък, с цел да отговорят на нужните световни условия за ограничение на последствията от изменението на климата “, в своя принос към средата - термичен обзор на десетилетния проект на австралийската астрономия.
Австралийците пресмятат, че повече от 15 000 тона излъчвания въглероден диоксид се отделят всяка година от техните работни действия и тези на техните сътрудници. Това, означават те, е повече от 19 тона на професионален астроном, в това число докторанти. Общата цифра съвсем несъмнено е подценена, защото тя включва единствено главната обсерватория Мърчисън, която съставлява към 2000 тона сама по себе си, макар че е на половина захранвана от слънчеви панели. Други обсерватории са отказали да отговорят на запитванията.
Докато летенето на конференции получава най-вече внимание (особено за австралийците, които постоянно би трябвало да пътуват със самолет), създателите на изследването считат, че полетите имат едвам 4300 тона, спрямо 6 800 за мощ на суперкомпютрите, които да разбият големия изчислителен резултат на телескопите им.
Междувременно екип в Канада изготви документ, озаглавен „ Астрономия в бъдеще с ниски въглеродни излъчвания “, в който се разисква по какъв начин и за какво астрономията би трябвало да понижи излъчванията си.
Астрономите във Англия работят върху количественото установяване на личните си излъчвания, само че към този момент няма информация за други научни области, провеждащи сходни проучвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР