Учените сочат, че около 15% от двойките имат проблем със

...
Учените сочат, че около 15% от двойките имат проблем със
Коментари Харесай

Тези бактерии унищожават безсимптомно репродуктивната система

Учените сочат, че към 15% от двойките имат проблем със основаването на поколение. Причините са разнообразни – ендокринологични, имунологични, хормонални, вродени или добити болести, прекарани интервенции или лекуване на тумори, както и инфекции – нелекувани или безсимптомно протичащи. Такава зараза, протичаща безшумно и постоянно безсимптомно, причиняваща неплодородие у дамите е.

Хламидиите са бактерии, които водят до трайни увреждания на репродуктивната система и до неспособност за забременяване. В голям % от случаите инфекцията протича безсимптомно и откриването ѝ е реалност чак във връзка търсене на повода за безплодието. Това постанова познаване на болестта, методите за профилактика и предотвратяване от хламидии, както и постоянните профилактични прегледи за недопускане на увреждане на репродуктивната система.
Коя е главната причина за неплодородие и по какъв начин да я преодолеем
Хламидиите са тихият палач на репродуктивната система на дамата. Болестта протича в голям % от случаите с едвам доловими или без...

Как се предава инфекцията?

Бактерията се предава извънредно елементарно посредством сексуален контакт. Не единствено вагиналния секс е риск, оралният и докосването на гениталиите също е метод за предаване на инфекцията. Хората, инфектирани с хламидии, могат да ги предават, даже да нямат признаци и самите те да не са наясно, че са инфектирани. Не съставляват риск от заразяване публични тоалетни, общуване в болен човек, потребление на сауни, басейни, досег до повърхности, докосвани от инфектиран, и различен контакт, който не е съкровен. Възможно е предаване на инфекцията от майка на бебе по време на обикновено раждане. В тези случаи бебето може да страда от хламидийна зараза на очите или даже здравето му да бъде застрашено от хламидийна пневмония.

Симптоми при заразяване с хламидии

Макар че забележителен % от инфектираните нямат признаци доста дълго време след заразяване или въобще, пациентите, които демонстрират признаци, се оплакват от болежка или кървене след сексуален акт, мъчителни и неприятни чувства при посещаване на тоалетната, болежка в долната част на корема, неприятни течения  от половите органи. Всички тези признаци са явен индикатор за заболяване и изискват лекарски обзор за уточняване на повода, изключване на хламидийна зараза и  предприемане на лекуване.
Навършват се 30 година от раждането на първото бебе в България, заченато инвитро
Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе, заченато посредством инвитро. Така България става една от първите страни в света...

До какво друго може да докара заразяването с хламидии?

Бактериите са рискови освен тъй като предизвикват стерилитет. Нелекуваната зараза може да аргументи тазово-възпалителна болест, която изисква незабавна здравна интервенция и протича с висока температура и мощни болки в таза. В редки случаи инфекцията заразява и поразява и очите. Неоткритата и нелекувана зараза води освен до неплодородие, само че и до извънматочна бременност, рискова за живота на майката, в случай че въпреки всичко забременяването се случи. Хламидиите предизвикват и прибързано раждане, с което основават заплаха за живота на бебето и майката.

Поставяне на диагноза и лекуване на хламидийна зараза

Диагнозата се слага от експерт. Поради огромния % безсимптомно протичащи инфекции се предлага всяка година профилактично проучване за бактерията. При потвърдена зараза лекуването се прави елементарно и в домашна конюнктура с антибиотици. Важно е, в случай че при един от двамата сътрудници се открие болестта, да се лекуват и двамата по едно и също време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР