Учените смятат, че парчета космическа скала, държани от гравитацията на

...
Учените смятат, че парчета космическа скала, държани от гравитацията на
Коментари Харесай

НАСА изпраща мисията Луси до троянските астероиди на Юпитер ВИДЕО

Учените считат, че части галактическа канара, държани от гравитацията на Юпитер, ще оказват помощ да се разкрият тайните на ранната Слънчева система.

НАСА се готви да изпрати галактическа археологическа задача (наречена Луси) в орбита към Юпитер, където се намира сбирка от разнородни метеорити. Те се назовават ​​още троянски метеорити и са там от зората на нашата Слънчева система. Учените ги назовават ​​„ капсули на времето “, които могат да съдържат улики за произхода на гигантските планети.


Космическият транспортен съд ще снима от близко разнообразни типове троянски метеорити, с цел да помогне на учените да схванат по какъв начин и за какво са зародили планетите в нашата Слънчева система.

Какво съставляват троянските метеорити?

Много преди да има планети, Слънчевата система била изпълнена с трилиони скалисти и ледени тела, обикалящи към мрачно слънце. Някои от тези фрагменти последователно се сливат и образуват по-големи планети като Земята и Марс. Но в процеса е остана и маса от носещи се камъни.
Много камъни бяха пренесени в безкрайните дълбини на Вселената, а някои към момента са в нашата слънчева система.



Между гравитационното привличане на Слънцето и Юпитер има дребни метеорити, които съществуват милиарди години. Те са известни като троянските метеорити на Юпитер.

Според планетарния академик от НАСА Хал Левисън, веществото, употребявано за формиране на Юпитер и Сатурн, се намира на тези места.

Луси ще бъде първият галактически транспортен съд, който ще кацне на един от седемте троянски метеорита.

Устройството обаче първо ще посети главния метеорит на пояса, ситуиран сред Марс и Юпитер.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР