Учените смятат, че от поведението ни по Великденските празници зависи

...
Учените смятат, че от поведението ни по Великденските празници зависи
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: БПЦ съветва хората да останат по домовете си на Великден

Учените считат, че от държанието ни по Великденските празници зависи дали ще има пик на инфектираните с ковид или не. В същото време Възкресение Христово е един от най-светлите християнски празници и вярата не е математика. В България ще се проведат богослужения навън пред православните храмове.

„ Великденските празници не са празници. Стойте си у дома “, съобщи обаче военачалник Мутафчийски на брифинга на Националния действен щаб.

Българската православна черква се солидаризира с този зов. „ Както чухме апела на Негово светейшество патриарха и Светия синод, съветваме хората да останат на огромните християнски празници в домовете си “, съобщи Западно и Средно-европейският митрополит Антоний пред Би Ти Ви.

И тази година плодородният огън евентуално ще бъде донесен от Йерусалим, разкри Негово преосвещенство. /БТВ

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР