Учените са заснели риба, плуваща на изключителна дълбочина в океана,

...
Учените са заснели риба, плуваща на изключителна дълбочина в океана,
Коментари Харесай

Откритие: Най-дълбоководната риба в света е в Япония

Учените са снимали риба, плуваща на изключителна дълбочина в океана, което я прави най-дълбоководната в света.

Видът ѝ е охлюв от рода Pseudoliparis и е снимана да плува на 8 336 м. дълбочина . Снимката е от е от самостоятелен " спускаем уред ", пуснат в падината Изу-Огасавара, южно от Япония.

Deepest ever fish caught on camera off Japan

The species - a type of snailfish of the genus Pseudoliparis - was filmed swimming at 8,336m (27,349ft).

— ken crichlow (@ken_crichlow)
Предишното най-дълбоководно наблюдаване на риба беше направено на 8178 м., по на юг в Тихия океан в Марианската котловина. Следователно това изобретение бие върха за дълбочина със 158 метра.



Младият Pseudoliparis беше сниман от система от камери, прикрепена към претеглена рамка, пусната от борда на транспортен съд, DSSV Pressure Drop. Към рамката беше добавена примамка за привличане на морски живот.

Охлювите са в действителност забележителни създание. Има над 300 типа, множеството от които в действителност са плитководни и могат да бъдат открити в речните устия.

科学家们最近在日本南部伊豆小笠原海沟水下8336公尺处,拍到蜗牛鱼(Snailfish)的一种Pseudoliparis。
— 南洋商报eNanyang (@nanyangpress)
Но групата охлюви също се е приспособила към живота в студените води на Арктика и Антарктика, както и при изискванията на рисково налягане, които съществуват в най-дълбоките изкопи в света. Техните желатинови тела им оказват помощ да оцелеят. Липсата на плувен мехур, цялостният с газ орган за надзор на плаваемостта, който се среща в доста други риби, е в допълнение преимущество. По същия метод методът им към храната - те се хранят засмукващо и употребяват дребни ракообразни, от които има доста в окопите.

„ Предвиждахме, че най-дълбоката риба ще бъде там и прогнозирахме, че ще бъде охлюв “, споделиха учените.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР