Учените са на мнение, че кучетата и котките виждат неща,

...
Учените са на мнение, че кучетата и котките виждат неща,
Коментари Харесай

Виждат ли котките и кучетата невидимия свят?

Учените са на мнение, че кучетата и котките виждат неща, които човешкото око не може да види. Но правилно ли е това и за какво са получава по този начин?

Научното пояснение по този въпрос се основава на това, че котките и кучетата могат да виждат ултравиолетовите лъчи с просто око, както и разнообразни други неща, които човешката ретина не е способна да види.

В предишното хората са вярвали, че животните виждат същите неща като нас, само че това към този момент се опровергава от науката. При извършено проучване на биолози в Лондон е потвърдено, че има съществени разлики за това, какво може да виждат очите на другите скотски типове.
 куче и котка ThinkStock/Getty Images
Ако имате котка или куче несъмнено сте забелязали, че от време на време те гледат в нищото, само че в действителност виждат нещо, което вие не виждате.-->

Изследванията по тематиката са потвърдили, че котките, кучетата и още няколко типа бозайници свободно виждат ултравиолетовите лъчи. А това отваря пред тях един нов и чужд за индивида свят. Съществуват ѝ отзиви, че те виждат невидимия за човешкото око изтънчен свят.
 куче ThinkStock/Getty Images

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР