Учените са категорични, че най-много след 500 милиона години условията

...
Учените са категорични, че най-много след 500 милиона години условията
Коментари Харесай

Няколко идеи как да преживеем края на света

Учените са безапелационни, че най-вече след 500 милиона години изискванията на планетата Земя няма да разрешат даже на хлебарките да оцелеят. Човекът може да загине даже по-рано, като унищожи самичък себе си с нуклеарна война да вземем за пример.

Въпреки това за хората има вяра. Учени от Колумбийския университет са решили да създадат анализ на опциите пред индивида.

Според изчисленията на астрофизиците Майкъл Хан и Даниел Вулф Савин на всеки милиард години Слънцето стартира да свети с 10% по-ярко. От това следва понижаване на въглеродния диоксид в атмосферата на Земята. В резултат от това растенията последователно стартират да умират, след което и запасите от О2 понижават.

Нажежаването на Слънцето покачва температурата на повърхността на Земята. Жегата и дребното О2 последователно ще обезлюдят планетата след към половин милиард години. На Земята ще останат единствено микроби.

Това е единствено един от сюжетите за това какво може да се случи с човечеството. Планетата ни също по този начин може да се сблъска с метеорит, който да ни избие до крайник. Или пък ще загинем при сливането на галактиките, когато Андромеда ще стартира поглъщането на Млечния път. А може и да ни погълне и Слънцето, което може да стартира да се уголемява след към шест милиарда години.

 Слънцето

Едната от концепциите на учените е човечеството да построи гигантско слънчево платно с диаметър 20 земни. По този метод на доктрина слънчевата светлина ще разреши на планетата да се отмести по-далече от Слънцето, без да излиза от обитаемата зона.

Друга концепция е да преместим орбитата на Земята съществено. Така, в случай че пуснем метеорит с диаметър 100 км на елиптичната орбита, на всеки 5000 години той ще се сближава към Земята. На доктрина това ще разреши да отместим орбитата на планетата ни по-далеч от Слънцето благодарение на гравитацията.

Разбира се, учените въпреки всичко се надяват, до момента в който пристигна краят на света, човек към този момент да е развил способи за консолидиране на съзнанието от мозъка в машини. Така ще можем да издържим и на най-сурови условия. Но в случай че планетата ни бъде окончателно унищожена, ще се наложи да си търсим дом в нови галактики.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР