Учените са доказали интересна връзка между кучетата и хората! Човек

...
Учените са доказали интересна връзка между кучетата и хората! Човек
Коментари Харесай

Защо любовта към кучетата е сходна с тази към децата?

Учените са потвърдили забавна връзка сред кучетата и хората!

Човек е проектиран по този начин, че просто би трябвало да даде на някого своята обич. Няма значение дали става въпрос за неговата половинка, дете, родители, сестри, братя… Но има още една специфична форма на взаимодействие – любовта към животните. Тя е много забавна за учените и психолозите, тъй като е мъчно да се изясни как домашните любимци провокират у хората същите усеща като към децата.

В едно от научните списания учените разгласили резултатите от изследване, в което обясняват за какво хората обичат животните на същото равнище като децата. Най-силната връзка, съгласно тях, е с кучета.

Изследователите се пробвали да намерят и проучват връзката сред майката и детето, както и между индивида и кучето посредством теорията за приликата. Същността на теорията е, че любовта, която родителят усеща, обезпечава съчувствие и сигурност на детето. Целта на проучването е да се разбере функционалната невроанатомия на двете връзки посредством разбор на моделите на мозъчната функционалност.

Учените анализирали положението на индивида, до момента в който гледа фотоси на детето си и фотоси на кучето си. Специалистите се фокусирали върху области на мозъка, които са отговорни за развиването на страстите и привързаността. Така че, с цел да вземат участие в експеримента били поканени майки, които имат деца от 2 до 10 години, както и кучета от повече от една година. Те били помолени да носят фотоси както на техните домашни любимци, по този начин и на децата им. Като в това време им били показвани облици на други деца и кучета.

На дамите, които са гледали фотоси на кучетата и децата си, зоните на мозъка, свързани с емоциите, състраданието, обичта и желанието за грижа, били също толкоз силно активирани. Но когато видели фотосите на други деца и кучета, това не причинило толкова мощна реакция. Затова откривателите заключават, че на подсъзнателно ниво децата и кучетата заемат едно и също място. Те също се нуждаят от грижа, любов, отбрана. Те са членове на фамилията, в което цари любовта.

Психолозите казват, че кучетата са нужни на хората, тъй като обезпечават обществена и емоционална поддръжка. Те са като дребни деца, които в никакъв случай не порастват. Животните искат да се забавляват, да носят наслада и да обичат абсолютно. В края на краищата, децата се отдалечават и напущат дома, само че вие постоянно желаете да им давате любов и да се чувствате нужни.

Вижте още: 9 метода да употребявате аспирин, за които в никакъв случай не сте чували!

Домашните любимци винаги дават доста позитивни страсти. Но е значимо да се разбере, че те са голяма отговорност. Ако решите да имате куче, котка или различен другар, би трябвало да сте с него до края и при всевъзможни условия. Разбира се, те в никакъв случай няма да заместят децата, само че могат да ви бъдат същински другари.

Споделете статията с приятелите си в обществените мрежи!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР