Учените откриха нови генетични варианти, които биха могли да бъдат

...
Учените откриха нови генетични варианти, които биха могли да бъдат
Коментари Харесай

Надеждата за излекуване на Алцхаймер, тъй като учените идентифицират генетични варианти, свързани с болестта

Учените откриха нови генетични разновидности, които биха могли да бъдат свързани с заболяването на Алцхаймер, носейки нова вяра за допустимо изцеление.

Изследователи в Съединени американски щати откриха 17 генетични варианта, които могат да повлияят на риска от развиване на Алцхаймер, най-често срещаният вид деменция, засягащ над 55 милиона души по света. Този пробив беше изработен посредством секвениране на целия геном и разпознава значимите разновидности с заболяването на Алцхаймер в пет геномни области. Откритието може да докара до нови способи за лекуване и попречване на това заболяване, което губи мозъци.

Болестта на Алцхаймер е петата водеща причина за гибел измежду хората на 65 и повече години в Съединени американски щати, като сега визира над шест милиона американци. Очаква се този брой съвсем да се удвои до 13 милиона до 2050 година В Обединеното кралство над 920 000 души са наранени от Алцхаймер и други форми на деменция, цифра, която се чака да доближи два милиона до 2050 година В международен мащаб случаите се чака да се утроят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР