Учените откриха гени, предпазващи от затлъстяване, съобщи британското издание Телеграф.

...
Учените откриха гени, предпазващи от затлъстяване, съобщи британското издание Телеграф.
Коментари Харесай

Учените откриха гени, предпазващи от затлъстяване

Учените откриха гени, предпазващи от затлъстяване, заяви английското издание " Телеграф ". Гените, предпазващи към четири милиона души в Обединеното кралство от затлъстяване, са открити в огромен проучвателен план.
Учените от университета в Кеймбридж настояват, че в този момент медикаментите, които могат да запазят хората слаби, са вероятни, откакто разпознали шепа генетични фактори, предотвратяващи преяждането.
Медиците са подозирали от няколко години, че гените могат да повлияят на тежестта на индивида. Новото проучване е значимо, защото разкрива подробни елементи кое тъкмо потиска или предизвиква апетита. Изследователският екип е анализирал генетичните профили на повече от половин милион доброволци от английската Biobank.
Те открили, че към 6% от британците с европейско родословие имат избрана композиция от гени, която им оказва помощ да избегнат напълняване, без значение от метода им на живот.
Изследването се концентрира върху ген, прочут като MC4R, който по-рано беше разпознат от същите учени от Кеймбридж със своята значима роля за апетита посредством управление на рецептор в мозъка, наименуван меланокортин 4, съобщи БГНЕС.
Хората, които имат някои разновидности на MC4R, нарушаващ действието на този рецептор, са склонни да наддават на тегло елементарно, откри изследването, до момента в който тези, които имат друга композиция, помагаща рецептора да остане „ включен”, са очевидци на противоположния резултат. Участниците с тази композиция ядат по-малко, което евентуално изяснява по-ниското им тегло.
Екипът открил, че хората с нараснало съществуване на тази композиция - един на над 1 000 души във Англия - са били приблизително с 2,5 кг по-слаби от хората без нея и са с 50% по-нисък риск от диабет вид 2 и сърдечни болести.
Професор Садаф Фаруки, който управлява плана, сподели: „ Това изследване потвърждава обстоятелството, че генетиката играе съществена роля за това за какво някои хора са с наднормено тегло и че някои хора са късметлии да имат гени, които ги защищават от затлъстяване.
" Това не значи, че не можем да повлияем на тежестта си, като следим за това, което ядем, само че несъмнено значи, че възможностите са предопределени при някои хора и липсват при други.
Генетичните комбинации, откриха още учените, са свързани и с по-ниско кръвно налягане. Прозрението съставлява платформа за създаване на нови медикаменти, които имитират действието на въпросните гени.
" Генетичните проучвания на хиляди хора и разкритието на механизма на действие на защитните генетични разновидности в действителност могат да ни оказват помощ за създаването на ново потомство медикаменти за общи болести като затлъстяване и диабет, които засягат милиони хора в международен мащаб ", сподели професор Ник Уеърхам, един от участниците в изследването.
Почти един на всеки трима възрастни в този момент се счита за тлъст – наклонност, която се чака да нарасне до 48% през идващите три десетилетия. Цифрата е повече от два пъти по-висока от плануваната междинна стойност за света от 22%, се споделя в отчета на Лондонския университет.
Съединени американски щати е единствената развита страна, за която прогнозите са, че ще се утежни - достигайки 55%. Около 10% от възрастните във Англия към този момент имат диабет вид 2, който е тясно обвързван с наднорменото тегло.
Данните, показани на Европейския конгрес по затлъстяването във Виена предходната година, сочат, че това ще нарасне до съвсем 13% до 2045 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР