Учените откриха, че служителите в американските и британските болници са

...
Учените откриха, че служителите в американските и британските болници са
Коментари Харесай

Проучване: Медици се заразяват с коронавирус около 3 пъти повече от пациентите си

Учените откриха, че чиновниците в американските и английските лечебни заведения са се заразявали с новия вид ковид към 3 пъти по-често от пациентите си , макар необятното прилагане на маски и други защитни средства. Резултатите от техните проучвания бяха оповестени в научното списание " The Lancet Public Health ". Данните, които събрахме, ясно демонстрират, че рискът от заразяване с ковид за лекари е доста по-висок, в сравнение с за други категории население, даже със защитни средства ", сподели Себастиан Орселин - професор в Лондонския кралски лицей и един от създателите на проучването, оповестява ТАСС.
Първоначално разпространяването на вируса измежду медицинския личен състав беше обвързвано с обстоятелството, че в началото учените не знаеха по какъв начин тъкмо се популяризира коронавирусът и дали респираторите и персоналните защитни средства оказват помощ да се избегне инфекцията. До март тази година научната общественост беше заключила, че даже елементарните домашни маски доста понижават риска от заразяцане с SARS-CoV-2. В резултат на това, стана наложително да се носят маски съвсем на всички места.
След разбор на данните, които са събрали благодарение на приложението за следене на признаците Коронавирус, Орселин и неговите сътрудници стигат до заключението, че маски и други персонални защитни средства са относително неефективни при отбраната на медицинския личен състав в английските и американските лечебни заведения. За задачите на изследването е ббило основано особено приложение. Общо сред края на март и април тази година то е било конфигурирано от повече от 2 000 000 души във Англия и Съединени американски щати, в това число 100 000 лекари, медицински сестри и други експерти. Благодарение на това, учените съумяха да сравнят какъв брой постоянно медиците и техните пациенти са били инфектирани с ковид, както и какви признаци изпитват.
За да създадат това, учените пресметнали броя на заболелите хора във всеки район и град, където са живели потребителите на програмата, и пресметнали типичният брой инфекции за болничния личен състав и други жители на 2-те страни. По сходен метод откривателите съпоставят типичната тежест на признаците, както и разпространяването на разнообразни рискови фактори измежду изследваните групи. Оказало се, че приблизително лекарите се оплакват от признаците на COVID-19 към 12 пъти по-често от останалите поданици на същите райони на Съединени американски щати и Англия.
Като се вземат поради всички странични фактори, това допуска, че типичният риск от зараза за тях е бил от 3,4 до 3,7 пъти по-висок. И двата % бяха малко по-ниски в тези лечебни заведения, където лекарите използваха респиратори и друга защитна екипировка. Персоналът им е придобил вируса към 2,4 пъти по-често от пациентите си.  Според откривателите, това се дължи на два фактора - повторната приложимост на маски и респиратори, както и тяхното неприятно качество. Първият усили риска от зараза с 45%, а втория - с 35%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР