Учените от векове мечтаят един ден да колонизират Луната.Ново откритие

...
Учените от векове мечтаят един ден да колонизират Луната.Ново откритие
Коментари Харесай

Откриха голяма пещера на Луната, искат да я превърнат в база

Учените от епохи мечтаят един ден да колонизират Луната.

Ново изобретение дава вяра, че този ден може пристигна по-рано от предстоящото.

Японската организация за аерокосмически проучвания заяви, че е разкрила голяма пещера под лунната повърхнина, която може да бъде превърната в база на астронавти.

„ Все още не сме виждали вътрешността на пещерата, само че имаме огромни очаквания, че при изследването ѝ ще разберем повече елементи за нея “, споделя ученият Джуничи Харуяма от организацията.

Откритието, направено от японския галактически уред Кагуя (SELENE), кара няколко страни да ускорят проектите си за изпращане на хора на земния сателит.

Във видеото горе разберете и няколко мита за Луната

Пещерата е дълга 50 км и дълбока най-малко 100 м

Първоначално посредством радарите си апаратът е засякъл отвор в повърхността с ширина и дълбочина от 50 м.

Тази седмица учените от Японска организация за аерокосмически проучвания обаче оповестиха, че при наново изследване на мястото с радио талази, е станало ясно, че бездната в действителност е дълга цели 50 км и е дълбока 100 м.

От организацията считат, че пещерата се намира в бизост до лавови куполи, известни като „ Хълмовете на Мариус “, образували се при вулканична активност преди 3.5 милиарда години.

Пещерата може да бъде база за астронавтите

и тяхното съоръжение, считат от организацията. Така те ще бъдат защитени от рисковите температури на Луната, които доближават до 107 градуса по Целзий денем до -153 градуса през нощта, както и от ултравиолетовото облъчване от Слънцето.

„ Лавовите куполи може да се окажат най-хубавите места за бъдещи лунни бази поради постоянните си термични условия и способността да пазят хората от микрометеорити и галактическо облъчване с радиация “, споделя Джуничи Харуяма.

Откритието ще форсира проектите на няколко страни

да изпратят свои астронавти на Луната съвсем половин век след сполучливата задача на „ Аполо 11 “. От Японска организация за аерокосмически проучвания оповестиха, че имат намерение да изпратят човек на луната до 2030 година

Китай въпреки това възнамерява да го направи към 2036 година като част от своите амбициозни стратегии за проучване и колонизиране на Луната и Марс.

Русия също не изостава с проектите си - руснаците считат да стартират с колонизирането на Луната до 2030 година, като в началото имат намерение да изпратят единствено четирима индивида.

До момента Китай, Русия и Съединени американски щати са страните, които са съумели да осъществят сполучлива неуправлявана от човек галактическа задача до Луната, само че Съединени американски щати са единствените, чиито астронавти са стигали до лунната повърхнина./ vesti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР