Учените от университета в Портсмът (Великобритания) установиха, че психологическата травма

...
Учените от университета в Портсмът (Великобритания) установиха, че психологическата травма
Коментари Харесай

Научен пробив! Откриха причината за необяснимата смърт

Учените от университета в Портсмът (Великобритания) откриха, че психическата контузия може да аргументи промени в мозъка, което в последна сметка да докара до гибел без забележима причина.

Състоянието, което води до летален край, откривателите нарекли " give-up-itis, ", което може да се преведе като " капитулация ".

Според учените " капитулацията " поражда, когато човек е убеден, че обстановката, в която се намира, е безнадеждна. Въпреки това, той не е податлив да се самоубие, само че в мозъка му, евентуално в подкорматичните структури на фронталния лоб (предния цинкуларен кортекс), настъпват функционални промени, водещи до прогресивно психическо безсилие.

Експертите разпознават няколко стадия от " капитулацията ".

Първо, човек заобикаля обществени контакти, а по-късно развива дълбока незаинтересованост и абулия - патологичната липса на свободна воля и предпочитание да се занимава с някаква активност.

Пациентът отхвърля да яде, престава да следва себе си, само че е в положение да слуша другите и с тяхна помощ може да се измъкне от това положение. Абулията се демонстрира в умствена акинезия, когато човек стопира да реагира на болежка и не заобикаля травматичното деяние на външни фактори. Има случаи, когато жена с акинезия, оставена на плажа, получава изгаряния от втора степен. И най-после, след три-четири дни, настава психогенната гибел.

Изследователите имат вяра, че процесът може да бъде възобновен благодарение на физическа интензивност и най-малко непълен надзор на ситуацията от друго лице. Това води до производството на допамин, което усъвършенства положението на пациента, написа здраве.то.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР