Учените от университета на Юта стигнаха до заключението, че еволюцията

...
Учените от университета на Юта стигнаха до заключението, че еволюцията
Коментари Харесай

Теорията за еволюцията е разбита на пух и прах

Учените от университета на Юта стигнаха до заключението, че еволюцията на индивида е станала в доста разнообразни от днешните екосистеми. По този метод бе сложена под подозрение хипотезата, че предците на Хомо сапиенс са живели в условия, които са аналогични с тези в националния парк Серенгети в Танзания.

За задачата на проучването са оценени данни за над 200 днешни общности бозайници в Африка и други над 100 изчезнали сходни общности, които са съществували в източната част на континента през последните 7 милиона години. Оказало се, че преди 700 хиляди години общностите бозайници се различавали значително от срещащите се през днешния ден - имало огромно многообразие на хранещата се с растения мегафауна, да вземем за пример слонове, като освен това не преобладавали преживните животни, каквато е действителността през днешния ден.

Древните животни консумирали огромно количество растения и това асъдействало за дребния брой пожари в горите. Преди към 1 милион години общностите бозайници почнали да наподобяват повече на познатите ни през днешния ден. Възможно е това да се дължи на комбинирания резултат от появяването на повече пасища и засушаването на климата. Това на собствен ред довело до увеличение популацията на преживните животни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР