Учените от университета „Браун“ публикуваха резултатите от своя интересен експеримент

...
Учените от университета „Браун“ публикуваха резултатите от своя интересен експеримент
Коментари Харесай

Първото запомнящо устройство базирано на алтернативни органични молекули

Учените от университета „Браун“ разгласиха резултатите от своя забавен опит по основаването на необикновена опция на запаметяващо устройство, основано на кафези на живи организми, което има по-висока скорост на запис спрямо конкуренцията.

Вместо полупроводникова памет се употребяват метаболити – междинните и крайните артикули от обмена на веществата на живите организми. За един обичай данни се употребява съществуването или отсъствието на избрана молекула в разтвора .



По време на опита откривателите са записали няколко пикселни изображения: профилиран робот е нанесъл пласт нанокапки от метаболична примес върху железна пластинка. След това заготовката е изсушена. Записаните резултати се прочитат благодарение на масспектрометър. Получената информация се обработва със профилиран програмен продукт. Точността на записа и четенето на данните е към 99%. Едва ли бихте желали да употребявате сходна памет в телефона си, само че концепцията явно е доста добра.



Учените са уверени, че потреблението на метаболити ще стане един от различните способи за запис на относително неголеми размери от информация.

Преди време американският стартъп Catalog показа осведомителни носители, основани на ДНК молекули. Техният главен минус бе прекомерно ниската скорост на запис на данните. При новата памет, в която се употребяват метаболити, скоростта на запис е по-висока, само че нейният потенциал е доста по-малък от този на ДНК съперниците.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР