Учените обясниха изчезването на последните вълнисти мамути, като твърдят, че

...
Учените обясниха изчезването на последните вълнисти мамути, като твърдят, че
Коментари Харесай

Откриха къде са живели последните мамути

Учените обясниха изгубването на последните вълнисти мамути, като настояват, че са живели на остров в Арктика и са изчезнали преди 4 000 години.
Вълнистите мамути са живели на остров Врангел и са оживели епохи по-дълго от другите, които са живели в континенталната част, сочат проучвания, оповестени в списание „ Quaternary Science Reviews “.
Изследването, ръководено от финландски, немски и съветски учени, отбелязва, че световното стопляне преди 15 000 години е довело до отделянето на бозайниците от другите си себеподобни в Северното полукълбо, съобщи БГНЕС.
Изследвайки изотопните сформира на въглерод, азот, стронций и сяра във вкаменелости на мамути, откривателите се пробваха да открият дали има смяна в тяхното местообитание и хранене. Те разкрили, че съставките на изотопи на въглерод и азот на мамутите не са се трансформирали макар стоплянето на климата преди към 10 000 години.
Изследователите също по този начин означават, че хората също може би са изиграли роля за изгубването на мамутите, защото най-ранните доказателства за хора на острова предхождат най-скорошно откритите кости на мамут с няколкостотин години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР