Учените непрекъснато откриват нови растителни и животински видове. Видове, които

...
Учените непрекъснато откриват нови растителни и животински видове. Видове, които
Коментари Харесай

Паразитен червей кръстен в чест на актьор

Учените непрестанно откриват нови растителни и скотски типове. Видове, които би трябвало да кръстят по някакъв метод, с цел да можем да ги разпознаваме.

Поредно такова  направиха учени от Калифорнийския университет в Ривърсайд. Те намират необичаен и доста забавен вид паразитен червей, който убива тарантули. Макар да има над 25 хиляди разказани типа нематоди - цилиндрични паразитни червеи, които нападат други типове, този е едвам вторият, който атакува не какво да е, а отровните тарантули.

Изследователите вземат решение да кръстят новият тип червей на актьора Джеф Даниълс, а именно Tarantobelus jeffdanielsi.

Причината да го кръстят на Джеф Даниълс е поради един от филмите, в които взе участие. Това е хорър комедията от 1990 г.  " Арахнофобия ". В нея Даниълс играе ролята на човек, който избавя едно градче от настъпление на паяци.
 Снимка 560776
Източник: www.ucr.edu

Въпреки че мнозина биха се обидили, в случай че кръстят паразитен червей на тях, по всичко проличава, че артистът няма нищо срещу и приема случилото с положително възприятие за комизъм, пишат от Daily Mail.

" Когато за пръв път разбрах, че нов тип нематод е кръстен на мен, помислих си: " Защо? Да не би да има аналогия? ", споделя с усмивка артистът. Той добавя, че в Холивуд не си съумял същински, до момента в който не те признаят хората от региона на паразитологията.

Tarantobelus jeffdanielsi е открит, откакто развъдник на тарантули на едро се свърза с професор Адлър Дилман от Калифорнийския университет в Ривърсайд през септември 2019 година, търсейки помощ за идентифициране на мистериозна зараза, която визира някои от паяците му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР