Учените не са напълно съгласни дали кафето е добро или

...
Учените не са напълно съгласни дали кафето е добро или
Коментари Харесай

Съдът в Калифорния реши: Да се предупреждава, че кафето носи риск от рак

Учените не са изцяло съгласни дали кафето е положително или неприятно за здравето, само че арбитър в Калифорния има безапелационна позиция - продавачите на кафе в щата би трябвало да предизвестяват, че има заплаха от рак, оповестява АП.

Виновникът е нездравословно химическо вещество по време на процеса по изпичане на кафето, който е известно, че е карциногенен. Това е центърът на 8-годишна правосъдна борба сред дребна неправителствена организация и продавачите на кафе.

Съветът по обучение и изследвания на отровите желае промишлеността да отстрани акриламида по време на процеса по изпичане на кафето - както го направиха производителите на чипс, когато бяха съдени преди години, или да предизвестяват с етикети, че има заплаха за здравето.

Индустрията, водена от Starbucks Corp, декларира, че равнището на химикала в кафето не е нездравословно и че рисковете са надалеч по-малко от изгодите.

Съдия Елиху Берле от Върховния съд в Лос Анджелис разгласи, че производителите на кафе не са показали солидни доказателства, че използването на кафе е в интерес на човешкото здраве.

Съдията разяснява, че ищците са дали доказателства, че консумирането на кафе усилва риска от увреждане здравето на хората.

Националната кафе асоциация в Съединени американски щати разгласи, че решението на съда няма да помогне за възстановяване на публичното здраве, осведоми ДПА.

Съветът по обучение и изследвания на отровите внесе правосъдния иск против продавачите на кафе през 2010 година

Съдебното решение не е дефинитивно, въпреки че е малко евентуално да настъпи смяна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР