Ученикът от Пловдив, който през миналата година беше заловен за

...
Ученикът от Пловдив, който през миналата година беше заловен за
Коментари Харесай

Съдят за тероризъм ученика от Пловдив, свързван с Ислямска държава

Ученикът от Пловдив, който през предходната година беше хванат за основаване и укриване на огромен брой самоделни взривни устройства, отива на съд.

Това оповестиха от Специализираната прокуратура и прибавиха, че задачата на младежа е била да сътвори ужас и боязън в популацията.
ИДИЛ вербували 16-годишния възпитаник от Пловдив през „ Туитър ” Психологът на момчето го разказа като „ будно и интелигентно ”
При спецакция през юни 2019 година бяха открити и конфискувани тръбна бомба, задействаща се по електрически прийом, взривно устройство, съдържащо 1,85 кг взривно вещество, пирони и парчета ламарина, сложени в обгърната с опаковачно тиксо бяла пластмасова саксия, както и 14,5 кг. самоделна взривна примес в пластмасови бутилки за минерална вода.

Бяха открити са и огромен брой пиротехнически устройства с друг размер – в поцинкована тръба, в цилиндричен пластмасов резервоар, в писалка, в картонени тела, както и 2,255 кг самоделно направена пиротехническа примес.
Ученикът, упрекнат в подготовка на терористичен акт, остава на независимост Момчето няма да бъде настанено в изолирана среда, а с него ще работи единствено Детска педагогика стая
По време на следствието е станало ясно, че през януари 2019 година тогавашният деветокласник е почнал да се интересува от идеологията на Ислямска страна. Тогава Апелативният профилиран съд отхвърли да задържи ученика.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР