Ученикът от частна гимназия Владислав А., който е бил предаден

...
Ученикът от частна гимназия Владислав А., който е бил предаден
Коментари Харесай

Ученикът, убил баща си при самоотбрана край Варна, няма за лежи в затвора


Ученикът от частна гимназия Владислав А., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за умишленото ликвидиране на татко си, осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита, бе приет през днешния ден за отговорен от Варненския областен съд. Непълнолетният все още на осъществяване на закононарушението по член 119, по отношение на член 63, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс, получи наказване 6 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване е било отсрочено с двегодишен изпитателен период.

Момчето, което е съветски жител, живеело с родителите си в село към Варна. Между тях постоянно възниквали спорове и кавги, при които татко му Антон нанасял побой на брачната половинка си.

През 2018 година Антон почнал да използва обилни количества алкохол, след което обиждал брачната половинка си и сина си.

На 1 януари 2019 година в фамилията на Владислав още веднъж се разразил скандал. Момчето присъединило телефона си и решило да записва следващата препирня в дома. Около 18 часа след задоволително изпит алкохол Антон почнал да бие жена си. Взел пластмасовата тръба от прахосмукачката и удрял с нея брачната половинка си.

Владислав отишъл в хола и извикал на татко си да спре да бие майка му. В това време татко му взел метла с дълга ръкохватка и почнал да удря с нея и сина си, като обиждал и ругаел и двамата.

След като се освободил от татко си, подсъдимият взел кухненски нож и нанесъл два поредни удара с него в региона на шията му в миг, когато Антон направил захват с ръце към врата на брачната половинка си и почнал да я души.

След ударите Антон паднал на земята, от раните му струяла кръв. Повиканата незабавна здравна помощ открила гибелта му. Като причина за нея специалистите сочат острата кръвозагуба, аспирацията на кръв и въздушна емболия, настъпили в следствие от двете прободно-порезни рани.

Причина за осъществяване на закононарушението от подсъдимия съгласно прокуратурата е изпадане в положение на мощно неспокойствие, провокирано от потърпевшия с принуждение и тежка засегнатост, и превишаване рамките на неизбежната защита.  По време на следствието Владислав е съдействал за откриване на обективната истина.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР