Ученикът Денис Исметов от ПГМЕТТ Христо Ботев“ е национален победител

...
Ученикът Денис Исметов от ПГМЕТТ Христо Ботев“ е национален победител
Коментари Харесай

Ученик получи златен медал с проект за пешеходна пътека, създаваща електричество

Ученикът Денис Исметов от ПГМЕТТ „ Христо Ботев “ е народен победител в категорията „ Инженеринг “  на състезанието SUPER STEM БЪЛГАРИЯ 2018, оповестиха от учебното заведение.

Денис завоюва златен орден и документ от Научния Център Карнеги САЩ  в категорията възпитаници 9-12 клас, посредством своя план „ Пътека за генериране на електрическа сила “.

Проектът съставлява създаване на пешеходна пътека от плочки, в които има вграден механизъм за генериране на електрическа сила. При прекосяване на пешеходците по тази пътека се генерира сила, която зарежда батерия. Съхраняваната сила може да се употребява през нощта за зареждане на уличното осветяване.

Денис е основал и 3D план на своята „ пътека “, която възнамерява да бъде разположена  на площад „ Кристал “ в гр. Шумен. Ученикът е член на клуб „ Роботика “ в учебното заведение и взе участие със свои разработки и в други състезания като „ Енергетиката и ние “ гр. Варна и „ Младежко техническо творчество “ гр. Горна Оряховица.

 ПГМЕТТ - Шумен ПГМЕТТ - Шумен-->

Националният конкурс „ Търси се, кой е SUPER STEM в твоето учебно заведение “ има за цел да се поощрят надарени възпитаници в региона на науките STEM в учебно заведение, които са инициативни и любопитни да основават хрумвания, да творят и да опитват. STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) е образование посредством методите на науката, технологиите, инженерството и математиката. STEM е нов метод, за проучване на света, който ни заобикаля. Той се базира на опита като практичните занимания спомагат за насърчаване на креативните качества и умения на учениците, които работят по даден план.

Организацията и провеждането на надпреварата се реализира от EduTechFlag. В конкуренцията SUPER STEM възпитаници вземат участие възпитаници от 1 до 12 клас със свои планове и хрумвания в региона на STEM. В категорията SUPER STEM учители вземат участие учители, които предизвикват своите възпитаници в създаването на STEM планове. Победител в категорията DIGITAL EXCELLENCE за учители е инж. Ангел Ангелов от гр.Шумен. Неговата премията е присъединяване в STEM образование в Научния Център Карнеги, Съединени американски щати.

Награждаването на спечелилите ще се реализира на гала на 26 януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР